Glavni sastojak kose je keratin. Prosječno ga kosa sadrži 70-80%. Čvrstoća i struktura kose pod utjecajem su vanjskih faktora (fen, lak, boja za kosu, vjetar, sunce) i unutarnjih faktora (stres i hormonski poremećaji). Pomanjkanje mineralnih soli čini korijen kose nepogodnim za proizvodnju dovoljne količine keratina što dovodi do toga da kosa postaje tanka i slaba, pojavljuju se dvostruki vrhovi, a kosa gubi sjaj.

Upravo zbog toga laboratorij Lacote formulirao je novu prirodnu liniju za kosu koja pospješuje proizvodnju kolagena i pozitivno utječe na zdravlje kose. UPKer je linija za kosu obogaćena sa 15% alge Undarie pinnatifide i ekstraktima bilja iz biološkog uzgoja.

Undaria pinnatifida je smeđa alga valovitih listova koji mogu narasti do 1,5 m dužine. Živi u oceanima, maksimalno se razvija u zimskim mjesecima, a branje se obavlja u proljeće. Bogata je kalcijem i važnim vitaminima iz grupe B i C, magnezijem, željezom, fukanima, alginatima, folnom kiselinom i fukoksantinom.

Svi proizvodi iz linije UPKer imaju garanciju da su bez parabena, bez PEG, bez SLES, testirani su na nikal i dermatološki su testitani, a nisu testirani na životinjama.