Prolaskom godina koža lica se mijenja, jer se proces regeneracije stanica usporava, pa nastaju bore. Od uzroka koji su odgovorni za te procese slobodni radikali zauzimaju prvo mjesto. Oni su odgovorni za manjak elastina i kolagena u koži što uzrokuje gubitak napetosti, elasticiteta i vlažnosti, s posljedicom preranog stvaranja bora.

Micro Biocellulaire je pravi tretman ljepote sa certificiranim biološkim ekstraktima koji, zahvaljujući superantioksidansu Bioactivity, sprječava starenje kože i štiti je od slobodnih radikala, i to na način kako to do sada nije bilo moguće. Bioactivity je ekstrakt iz alge laminarie nastao certificiranim postupkom bioekstrakcije, koji omogućava dostupnost visoko raspoloživih aktivnih komponentni fitokompleksa, inače nedostupnih drugim načinom ekstrakcije.

Dobiveni ekstrakt ima antioksidacijsku vrijednost ORAC 1565 ili kapacitet za suzbijanje stvaranja slobodnih radikala 3 puta veći od tradicionalnih ekstakata (ORAC 400).

Tretman služi za regeneraciju, remodeliranje i učvršćivanje kože, pa licu daje odmoreniji i zategnutiji izgled, vlaži kožu i čini je baršunastom, sjajnom i vidljivo čvršćom.  Svi proizvodi iz linije Micro Biocellulaire imaju garanciju da su bez bez parafina, mineralnih ulja, sintetskih boja, SLS, SLES, PEG, parabena, sastojaka životinjskog porijekla, te da su testirani na nikal, a nisu testirani na životinjama.